2014/01/26

Montmartre



Tuli vierailtua Montmartressa, Pariisin  pohjoisosassa. Kaupungin korkeimmalla kukkulalla sijaitsee katolinen kirkko Sacré-Coeur, suosittu turistikohde. Lisäksi kukkulalta on todella hienot näkymät kaupungin yli. Sää ei suosinut kyseisenä päivänä, satoi vettä ja oli harmaata, joten näkyvyys ei ollut yhtä hyvä kuin kirkkaana päivänä olisi.


Kuvia tuli otettua vaikkakin oli sumuista, jopa Eiffel-tornin voi nähdä kuvasta jos oikein tarkkaan katsoo. Täytyy mennä keväällä uudestaan kun alkaa vihertämään, silloin saa varmasti otettua hienoja kuvia. Sitten voin myös verrata kuvia ja huomata kuinka kaupunki on puhjennut kukkaan. Toivottavasti jo pian alkaisi se kuuluisa "Pariisin kevät".


Kukkulalla Sacré-Coeur kirkon takana on tori nimeltään Place du Tertre. Se on taiteilijoiden tori, jonne he kerääntyvät hyvin aikaisin aamulla. Vanhimmat taiteilijat ovat useiden vuosien (kymmenien) ajan joka päivä torilla maalaamassa. Jos haaveilet muotokuvasta, niin tämä on täydellinen paikka hankkia sellainen. Parempaa tunnelmaa maalauksen tekemiselle ei voi mistään muualta saada.



Tuolla torilla näin tämän reissun ensimmäisen miehen baskeri päässä ja viikset vielä kruunasivat kokonaisuuden, aivan ihana! 


Kauniita katuja tutkiessa ja valokuvia räpsiessä alkoi tulla nälkä ja kylmä. Kello oli sen verran, että oli vielä lounasaika, joten seuraava kivannäköinen ravintola oli kohteena. Lounaat ovat täällä useissa paikoissa hyvin edullisia verrattaen listahintoihin, joten silloin on edullista käydä testailemassa ravintoloita. 


Tämä idyllisen näköinen ravintola Le Basilic oli osuvasti kadun päässä, osoitteessa 33 rue Lepic, 75018 Paris. Ravintola oli pieni ja aivan ihana, ruoka oli konstailemattoman hyvää. 


Lounaslista näytti tältä, vaihtoehtoina oli ottaa alku+pää+jälkiruoka hintaan 14,90 tai alku+pääruoka tai pää+jälkiruoka hintaan 11,90. Minä otin alku+pääruoan ja lasin valkoviiniä.


Alkuruoaksi valitsin Soupe de potiron eli kurpitsakeiton, joka oli täytetäistä ja maukasta, todella hyvää!


Pääruokana Saumon florentine, épinards à la créme eli lohta ja lisukkeena pinaattia kermaisessa kastikkeessa. Myös tämä annos oli maukasta ja hyvää. Nam! Voin suositella kyseisen paikan lounasta jos satut kulmille.


Montmartressa on Maison Georges Larnicolin myymälä, joka on samalla suklaamuseo. Osoite on 7 rue Steinkerque, 75018 Paris. Siellä on todella hienoja veistoksia suklaasta ja tietenkin myydän monenlaisia suklaita, muita makeita ja macaronsseja. Tuoksu on liikkeessä mitä huumaavin ja tosiaan joka puolella on suklaata, suklaata, suklaata! Suklaaholistin taivas! 
  

Maistuisiko 140€ suklaaviinipullo?



Yksityiskohdat näissä veistoksissa oli ihan käsittämättömän tarkkoja. Alemmassa kuvassa on Notre Damen pienoismalli ja jokaista piirtoa myöten samanlainen kuin oikea rakennus. Kuvasta huomaa, että muutkin kävelivät liikkeessä kamera kädessä :)


Maistuisiko? Sieltä vain kauhomaan! Noissa ihanissa pienissä lasipurkeissa oli kermatoffeeta ja purkin sivussa kiinni lusikka, joten heti olisi voinut käydä kiinni, eikä olisi tarvinnut kotiin asti odottaa. Hyvin kätevää ja hyvä tuote keväämmällä napata esimerkiksi picnic-koriin.


I went to see Montmartre, it's a hill in the north of Paris. It's known for the white-domed Basilica of the Sacré Coeur. The view from the hill is magnificent, unfortunately it was rainy day and there was some fog, so I didn't see so far away. I'm gonna go there also in later spring when it's more green and bright. Then I get beautiful pictures and I can compare them and see the difference. Up in the hill is Place du Tertre, it's a market where artists comes to paint every day early in the morning. It's the perfect place to make a portrait.

After walking and taking photos it was time to eat. Le Basilic was across the street and looked idyllic so it was perfect place. Address for the place is 33 rue Lepic, 75018 Paris. I took entrée and main course and it was only 11,90€, lunchtime price. I ate Soupe de potiron (Pumpkin soup) and Saumon florentine, épinards à la créme (Salmon Florentine in a spinach cream sauce). Delicious! I can recommend the place!

In Montmartre is Maison Georges Larnicol chocolate-boutique which is also a chocolate museum. Address is 7 rue Steinkerque, 75018 Paris. There is skillfully made chocolate sculptures, they look so  awesome. There is everything that chocoholic could hope for!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti