2014/05/17

Moët & Chandon




Palataan hieman ajassa taaksepäin ja muistellaan reissua Champagnen alueelle. Mummin lisäksi tuli vierailtua Moët & Chandonin talolla Épernayssa. Se on yksi maailman suurimmista samppanja taloista, samaan Moët-Hennessy konserniin kuuluu mm LouisVuitton. Moët & Chandon valmistaa myös Dom Pérignonia, tuttavallisemmin "Tomppaa", vintage champagnea. Tomppa ja muut vintaget tehdään ainoastaan parhaan vuoden saman sadon rypäleistä kun taas muuten samppanjat ovat yleensä eri vuosien ja satojen rypäleistä. Paikka oli todella hieno ja viimeisen päälle laitettu. Tastingissa tuli maisteltua 2004 vintagea sekä rosena että normaalina. Nyt on pakko myöntää, että en enää muista kumpi oli parempaa, muisti alkaa pettämään jo tässä iässä :)

Yleisesti ottaen Champagnen seutu oli todella kaunista! Jos kerkeää jo ajoissa rueta suunnittelemaan reissua sinne ja menee ns. parhaan kauden aikaan, niin kannattaa katsoa etukäteen pieniä tiloja jotka ottavat vieraita vastaan tai ihan vain käy rohkeasti ovella koputtelemassa. Silloin saisi varmasti hienoja yksityiskierroksia. Siellä nimittäin oli joka kylässä useita shamppanja taloja, joten puutetta sen puolesta ei tule olemaan! :)

About a month back I traveled to Champagne area. I visited in G.H.Mumm and Moët & Chandon houses. Here's pictures from Moët & Chandon, they also produce Dom Pérignon. It was very beautiful place! Also the Champagne area was amazing, really worth to visit :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti